0500–45 70 10 info@dalenium.com

Vad är Dalénium?

Dalénium är ett science center i den lilla orten Stenstorp i Västergötland, med interaktiva ”hands-on” experiment, vetenskapliga shower och skol-program. Vi riktar oss både till skolor som vill göra fördjupande och roliga aktiviteter inom Ma/NO/Te, och till allmänheten som vill ha en rolig och aktiv upplevelse med vetenskaplig touch.

Målet att väcka spänning, intresse och förståelse för naturvetenskap, teknik och matematik, där vi vill ta tillvara besökarnas nyfikenhet, kreativitet och experimentlust. Genom en spännande blandning av interaktiva stationer, experiment och vetenskapliga shower är Dalénium det perfekta utflyktsmålet för familjen, företaget, föreningen och skolan.

Som besökare kan du uppleva gamla upptäckter och nya uppenbarelser, du kan leka och lära dig, förstå och förundras. Vi tror att människor lär sig när de är aktivt involverade och tycker om vad de gör. En anledning till att besöka Dalénium är utan tvekan för att ha kul, men det finns en chans att det fastnar lite kunskap på vägen…