0500–45 70 10 info@dalenium.com

.

Välkommen att besöka Dalénium – Science Center!

Vi har öppet för allmänheten de flesta lediga dagar, och erbjuder massor av spännande och roliga aktiviteter och upplevelser.

Dalénium är ett science center i den lilla orten Stenstorp i Västergötland, med interaktiva ”hands-on” experiment, vetenskapliga shower och skol-program.

Vi riktar oss både till skolor och till allmänheten som vill ha en rolig och aktiv upplevelse med vetenskaplig touch.

Vad kan du göra som gäst på Dalénium?

  • Experimentera i vår experimenthall! Den är fylld med interaktiva experiment inom naturvetenskap, matematik och teknik. Läs mer på sidan Upplevelser och se bilder under Bilder från Dalénium.
  • Uppleva våra vetenskapliga shower och aktiviteter! Under helger och lov genomförs detta dagligen. Läs mer på sidan Upplevelser och se bilder under Bilder från Dalénium.
  • Handla i vår butik! Här hittar du roliga och kluriga presenter.
  • Ta en paus i vårt café! Här kan du köpa fika och enklare förtäring, eller ha med egen fikakorg.
  • Ha födelsedagskalas här! Vi har flera olika teman att välja på. Läs mer på Kalas på Dalénium.
  • Skolklasser och Fritids kan åka på skolresa hit eller kan genomföra teman inom Skolprogrammet, och för företag och föreningar finns event- och teambuildingaktiviteter.

Som gäst på Dalénium kan du uppleva gamla upptäckter och nya uppenbarelser, du kan leka och lära dig, förstå och förundras. Vi tror att människor lär sig när de är aktivt involverade och tycker om vad de gör.

En anledning till att besöka Dalénium är utan tvekan för att ha kul, men det finns en chans att det fastnar lite kunskap på vägen!