0500–45 70 10 info@dalenium.com

Covid19-information

I nuläget har vi öppet som vanligt både för allmänhet och skolor samt håller barnkalas, under våra ordinarie öppettider. Vi följer noggrant myndigheternas rekommendationer och uppdateringar angående Coronaviruset, och har löpande kontakt bland annat med andra Science Center kring hur detta hanteras runt om i Sverige.

Vår verksamhet omfattas inte av restriktioner gällande ett specifikt besöksantal, däremot måste avstånd kunna hållas vilket är både verksamhetens och besökarnas ansvar. Därför har vi gjort en bedömning av maxantal gäster i lokalen innan trängsel uppstår, och räknar det antal gäster som finns på plats. På skollov har vi infört förbokning av platser, och vid maxantal släpper vi inte in fler gäster den dagen. Besöker du oss när det inte är skollov, på onsdagseftermiddagar eller lördag-söndag, så behöver du inte förboka, då vi normalt aldrig uppnår maxantal dessa tider. Vi har även gjort viss ommöblering och tagit bort experiment för att minska risk för trängsel.

För att du ska känna dig trygg har vi infört förstärkt städning och rengör under besöksdagar dagligen områden som är extra utsatta och ofta i kontakt med händer (handtag, rattar, pekskärmar etc). Det finns tydliga handtvättanvisningar på toaletterna och handsprit finns att tillgå vid kassan.

Känner du dig inte helt frisk vill vi att du undviker att besöka oss. I övrigt gäller som vanligt för att minska risken att sprida smitta och att bli smittad:
– Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten. – Undvik att röra vid din näsa, mun och ögon. -Hosta och nys i en näsduk eller i armvecket.

Tänk på social distansering och att hålla avstånd till andra gäster även vid ditt besök hos oss. Vi har en stor mängd experiment att välja på i våra lokaler, så man kan utforska och uppleva utan att behöva ha närkontakt med andra besökare.

Självklart kan du alltid ringa oss på 0500-457010 om du har några funderingar eller vill veta besöksläget innan du kommer till oss!

Skulle myndigheternas rekommendationer ändras så kommer vi givetvis att följa dessa. Vi välkomnar och ser fram emot att möta alla våra gäster!