0500–45 70 10 info@dalenium.com

Covid19-information

I nuläget har vi öppet under ordinarie öppettider för allmänhet, skolor och barnkalas, men i begränsad skala och endast för bokade sällskap. Vi följer noggrant myndigheternas rekommendationer och uppdateringar angående Coronaviruset, och även hur detta hanteras i liknande verksamheter runt om i Sverige.

Vår verksamhet omfattas inte av restriktioner gällande ett specifikt besöksantal, däremot måste avstånd kunna hållas vilket är både verksamhetens och besökarnas ansvar. Därför har vi gjort en bedömning av maxantal gäster i lokalen innan risk för trängsel uppstår, och har koll på det antal gäster som kommer. Med anledning av skärpta allmänna råd från FHM 29/10 så har vi ytterligare kraftigt begränsat antalet. På skollov har vi infört förbokning av platser, och vi kör vid behov ett utökat antal shower för att ha gott om utrymme mellan gästerna i bänkarna på Vetenskapsscenen. Besöker du oss när det inte är skollov, på onsdagseftermiddagar eller lördag-söndag, så har vi vanligtvis ett lägre besökstryck, men du behöver alltså även då ringa 0500-457010 och förboka ditt besök.

För att du ska känna dig trygg har vi infört förstärkt städning och rengör med högre frekvens områden som är extra utsatta och ofta i kontakt med händer (handtag, rattar, pekskärmar etc). Det finns tydliga handtvättanvisningar på toaletterna och handsprit finns att tillgå vid kassan. Vi har även gjort viss ommöblering och tagit bort experiment för att minska risk för trängsel.

Känner du dig inte helt frisk vill vi att du håller dig hemma. I övrigt gäller som vanligt för att minska risken att sprida smitta och att bli smittad:
– Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten, både direkt när du kommer hit och under dagen. – Undvik att röra vid din näsa, mun och ögon. -Hosta och nys i en näsduk eller i armvecket.

Tänk på social distansering och att hålla avstånd till andra gäster även vid ditt besök hos oss. Vi har en stor mängd experiment att välja på i våra lokaler, så man kan utforska och uppleva utan att behöva ha närkontakt med andra besökare.

Självklart kan du alltid ringa oss på 0500-457010 om du har några funderingar eller vill veta besöksläget innan du kommer till oss!

Skulle myndigheternas rekommendationer ändras så kommer vi givetvis att följa dessa. Vi välkomnar och ser fram emot att möta alla våra gäster!