0500–45 70 10 info@dalenium.com

Dalénium på Skara Sommarland

Visste du att ni som pedagoger eller föräldrar och skolklass möta oss på Skara Sommarland? Allt för att berika klassresan, och det kostar givetvis inget extra. Datumen som gäller för 2020 är ännu ej spikade. Vi kommer att finnas i ett tält inne på Skara Sommarlands område.

Följande aktiviteter finns att välja på:

Uppdrag A: Programmera (ca 20 minuter)

Ni får testa på att vara programmerare i ett klurigt programmeringsuppdrag med tivoli-tema i Daléniums tält! Vi programmerar med Ipads och Lego WeDo. Inga förkunskaper krävs, och uppdraget leds av Daléniums pedagoger. OBS kräver föranmälan, se nedan!

Uppdrag B: Vattenparken (ca 15 minuter)

Ett kanske lite blött uppdrag i Vattenparken.  Ni får mäta, uppskatta, klura och räkna på vattenmängd och kanske testa lite rutschkanor om ni vill och vågar.

Uppdrag C: Tivolit (ca 15 minuter)

Ett snurrigt uppdrag på tivoliområdet. Ni får mäta, uppskatta, klura och räkna på karuseller och kanske åka några varv i en attraktion.

Uppdrag D: Lyckohjulet (ca 15 minuter)

Ett lyckosamt uppdrag bland lyckohjulen. Ni får klura, gissa och räkna på hur stor chansen är att man vinner.

Upptäck attraktionerna och parken på ett nytt sätt! I uppdrag B-D får klassen ett eller flera uppdrag med matematik eller fysikkoppling, som sedan utförs i parken när det passar er under dagen. Ni kan sedan välja att sammanfatta uppdragen tillsammans innan ni åker hem från Sommarland eller när ni är tillbaka på skolan. En ansvarig person för klassen/gruppen hämtar det som behövs till uppdrag B-D, inklusive lösningar, i Daléniums tält under dagen. Dessa 3 uppdrag kräver ingen förbokning.

För Uppdrag A Programmera finns ett begränsat antal pass att boka. Kontakta oss för att boka detta uppdrag redan nu för att säkra er plats. Endast om platser finns över kan programmeringsuppdraget bokas på plats.

Vi rekommenderar att ni väljer 2 – 3 stycken av uppdrag A-D per elev/grupp. Om ni önskar kan givetvis alla uppdrag genomföras eller klassen delas upp så att eleverna genomför olika uppdrag. Utöver uppdragen kan man i Daléniums tält även passa på att fritt testa lite andra klurigheter och utmaningar.

För bokning av skolresan till Skara Sommarland, kontakta Sommarland. För tidsbokning av Uppdrag A Programmera eller andra frågor, kontakta oss på tel: 0500-457010.

 

 

 

 

Foto: Jesper Anhede / Skara Sommarland