0500–45 70 10 info@dalenium.com

Bra att veta

Ålder
Dalénium är ett besöksmål som passar hela familjen och alla åldrar. Det är barnvänligt, men även tonåringen och farfar brukar hitta några favoritexperiment i utställningen. Har du barn med mycket energi så är det skönt att veta att våra lokaler är rymliga och att man får röra det man ser…

Besökstid
Våra besökare överraskas ofta av att det finns så många olika experiment och aktiviteter på Dalénium, så planera inte in ett alltför kort besök! Både för- och eftermiddag kan man få ett naturligt avbrott i det fria upptäckandet genom att vara med på våra shower och aktiviteter, och givetvis ska man även passa på att pausa med fika eller mat för att orka en stund till. Entrébiljetten gäller hela dagen, så det går utmärkt att även ta en nypa luft eller besöka ortens restaurang.

Tillgänglighetsinformation
Dalénium går bra att besöka även med rullstol, både experimenthall och teater. På ett ställe finns en kort trappa, men denna passeras enkelt med hiss. Alternativt kan olika ingångar användas till de två planen. HWC-toalett finns. Ledsagare har fri entré i sällskap med gäst i behov av ledsagning.

Spädbarn
Det går bra att ta med sig barnvagn in på Dalénium. På ett ställe finns en kort trappa, men denna passeras enkelt med hiss, alternativt kan olika ingångar användas till de två planen. Av utrymningsskäl är barnvagnar ej tillåtna inne i teatern, men lämnas då utanför. Toalett med skötbord finns, och behöver du värma medhavd barnmat går det bra att låna mikrovågsugn.

Garderob och förvaring
I vår garderob kan du lämna ytterkläder och väskor som du inte vill bära med dig under dagen. Garderoben är obevakad, men syns delvis från entrékassan. Vill du låsa in värdesaker så har vi låsbara förvaringsskåp att låna, säg till i kassan (mynt behövs ej).