0500–45 70 10 info@dalenium.com

Bra att veta

Ålder
Dalénium är ett besöksmål som passar hela familjen! En vanlig kommentar i våra gästenkäter är att det bästa med Dalénium är att det finns något för alla åldrar. Det är barnvänligt, men även du som är tonåring eller far/morförälder brukar hitta några favoritexperiment i utställningen. Några vanliga favoriter bland de minsta barnen är vatten- och vindavdelningen, byggavdelningen och fiskebåten, för de äldre lockar ofta reaktionsväggen, bilsimulatorerna eller Mindball, medan farfar försöker lösa problem vid kluringbordet eller våra optiska illusioner. Har du barn med mycket energi så är det skönt att veta att våra lokaler är rymliga med god överblick och att man får röra alla experiment i utställningen!

Besökstid
Våra gäster överraskas ofta av att det finns så många olika experiment och aktiviteter på Dalénium, så planera inte in ett alltför kort besök! Många av våra gäster stannar hela dagen. Se gärna vårt aktuella lov/helgprogram så du inte missar någon show eller aktivitet när du planerar ditt besök. Under dagen kan du få ett naturligt avbrott i det fria upptäckandet genom att vara med på våra shower och aktiviteter, och givetvis ska du även passa på att pausa med fika eller mat för att orka en stund till. Entrébiljetten gäller hela dagen, så det går utmärkt att även ta en nypa luft eller besöka ortens restaurang under tiden, och komma tillbaka till oss igen.

Tillgänglighetsinformation
Dalénium går bra att besöka även med rullstol, både experimenthallen och Vetenskapsscenen. Handikapps-parkeringsplats finns alldeles utanför en dörr in till vattenavdelningen, -säg till i receptionen eller ring oss så öppnar vi. På ett ställe i byggnaden finns en kort trappa, men denna passeras enkelt med hiss. Alternativt kan man gå utevägen och använda olika ingångar till de två planen. HWC-toalett finns. Ledsagare har fri entré i sällskap med gäst i behov av ledsagning. Många av våra experiment fungerar och uppskattas även av gäster med syn- eller hörselnedsättning.

Spädbarn
Det går bra att ta med sig barnvagn in på Dalénium. På ett ställe finns en kort trappa, men denna passeras enkelt med hiss, alternativt kan olika ingångar användas till de två planen. Av utrymningsskäl är barnvagnar ej tillåtna inne i teatern Vetenskapsscenen, men lämnas då utanför. Toalett med skötbord finns, och behöver du värma medhavd barnmat går det bra att låna mikrovågsugn.

Garderob och förvaring
I vår garderob kan du lämna ytterkläder och väskor som du inte vill bära med dig under dagen. Garderoben är obevakad, men syns delvis från entrékassan. Vill du låsa in värdesaker så har vi låsbara förvaringsskåp att låna, säg till i kassan (mynt behövs ej).

Transport och boende
Det går utmärkt att ta sig med kollektivtrafik till oss. Västtåg och även bussar mellan Skövde – Falköping stannar alldeles nära Dalénium. Det finns även gott om gratis parkeringsplatser nära Dalénium.

Söker du övernattning i närheten av Dalénium så finns det rum på Hotell Fyrvaktaren alldeles i samma byggnad. Hotellrum där måste förbokas på telefon, se Fyrvaktarens hemsida för mer info. Stenstorp ligger inom 2 mil från både Falköping och Skövde och du kan hitta mängder av boendemöjligheter både i tätorterna och runt om på den natursköna landsbygden. Kolla gärna dessa länkar till Google eller Tripadvisor.

Andra besöksmål
Varför inte passa på att kombinera ett besök på Dalénium med andra besöksmål i närheten? Är du museum-sugen finns i Stenstorp alldeles intill Dalénium både Dalénmuseet och Gunvor Johdets Bonadssamling. Här på vackra Falbygden finns många sevärdheter och aktiviteter, kolla gärna in Västsveriges hemsida. Barnfamiljer hittar många bra tips under Barnens Falköping, och inom några mils avstånd kan du bland mycket annat även besöka Skara Sommarland, äventyrsbada på Arena Skövde upplevelsebad, gå på äventyrstur på Karlsborgs fästning, uppleva skärgård och Läckö slott på Kållandsö, leva friluftsliv och besöka Skogsmulleriket på Billingen, eller leka loss på Stellas Lekland. Är du mer science center-sugen så hittar du Västsveriges alla science center på Västsveriges hemsida. Välkommen till vår fantastiska region!