0500–45 70 10 info@dalenium.com

Är du lärare och har årskurs 5 till hösten? Eller är du förälder till en elev, eller går du kanske själv i 5an? Missa då inte Skolhackathon, -ett innovativt ämnesövergripande skolprojekt där eleverna med Minecraft som plattform digitalt skapar ett samhälle, så som man vill att det ska fungera.

Skolhackathon i Minecraft är ett spännande koncept för årkurs 5 som i Skaraborg genomförs i samarbete mellan Ung Företagsamhet Skaraborg och Dalénium Science Center. Här får eleverna känna delaktighet i samhällsfrågor och samtidigt lära sig mer om innovation, demokrati och entreprenörskap.  Förutom Minecraft använder jobbar eleverna med UF:s material Vårt samhälle. Hackathon i Minecraft inleds i augusti och avslutas med ett regionalt event i november där vinnande klasser går vidare till storregionala finalen i december och tävlar om slutvinsten.

Hösten 2022 arrangeras Skolhackathon i Minecraft som en pilot i Skaraborg och vi bjuder detta första år in skolor från Falköping, Götene, Hjo, Lidköping, Skara och Skövde att delta. Anmälan är öppen nu, och vi har ett begränsat antal platser.

Klicka på denna länk om du är nyfiken och vill läsa mer! Scrolla ner en bit så hittar du information, tider, bilder, kontaktpersoner mm. Här kan du som lärare även logga in och ta del av den inspelade infoträffen, lärarhandledning mm innan ni bestämmer er. Du kan även kontakta Frida Arnesson på Dalénium, 0500-457010, om du har funderingar.

Titta gärna på filmen där elever och lärare som deltagit berättar: