0500–45 70 10 info@dalenium.com

En utställningstekniker med ansvar för projekt samt en vikarierande teknikinspiratör med intresse för design och digitalt skapande

Dalénium – Science Center vill öka intresset för matematik, naturvetenskap och teknik. Vi arbetar med tema för elever i förskola, grundskola och gymnasiet samt har shower, kalas och visningar för allmänheten på helger och skollov. Samverkan sker med företag, organisationer, högskola och kommuner.
Vi är idag sju ordinarie personal och därtill ett antal timanställda som till stor del bemannar helger och skollov.
Vi har högt ställda krav på oss själva och resultatet av detta är att vi tre år i rad har blivit framröstade som Sveriges bästa science center av besökarna.

Vi söker medarbetare som är ansvarsfulla, flexibla, kreativa, händiga och utåtriktade.
För utställningstekniker gäller att du ska ha utbildning inom den tekniska sektorn samt några års arbetslivserfarenhet av tillverkning och IT-underhåll. Du ska vara händig, självgående men ändå kunna samarbeta i grupp och tidigare erfarenhet av projektledning är meriterande. Dina uppgifter är att ta hand om företagets IT, underhåll och tillverkning av experiment. Du ska även kunna hålla i vetenskapliga shower, visningar och aktiviteter för både skolelever och allmänheten. Därtill kommer du leda tekniska projekt med tillhörande ansökningar och redovisningar såväl administrativt som ekonomiskt.

Som teknikinspiratör kommer du främst arbeta med att ta emot skolklasser, hålla i visningar och aktiviteter för allmänheten samt att hålla i vetenskapliga shower. Du kommer även ansvara för framtagning av informationsmaterial, affischer och skyltar till vår utställning. Vi förutsätter att du har en teknisk eller naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå och att du har några års arbetslivserfarenhet inom sektorn. Du ska ha grundläggande kunskaper i Office paketet och bör tidigare ha arbetat i Photoshop och Illustrator.

För båda tjänsterna gäller att du ska ha en förmåga att jobba med detaljerna men även se helheten i verksamheten. Vi tror att du är en person som delar vår vision och har ett stort engagemang för ditt jobb där du ser den enskilda eleven eller besökaren som unik och vill jobba för att alla besökare ska få med sig det lilla extra när de går från Dalénium. Du har en förmåga att se helheten i verksamheten och räds inte att ta tag i olika sysslor. Att hjälpas åt att utveckla verksamheten ligger som självklart mål hos alla anställda.

Anställning
Tjänsten som utställningstekniker är tillsvidare, heltid och tjänsten som teknikinspiratör är ett vikariat 75% från februari 2018 – augusti 2019.En del kvälls- och helgarbete förekommer inom båda tjänsterna.

Ansökan endast via mail med personligt brev och CV till: info@dalenium.com. Ansökningar tas emot löpande tills dess att tjänsterna är tillsatta. Skriv ”ansökan” i rubriken. Glöm inte att skriva vilken av tjänsterna du är intresserad av.