0500–45 70 10 info@dalenium.com

2021 fyllde Dalénium 20 år men Corona satte då käppar i hjulet för firande. Det vill vi ta igen! Därför anordnas en stor jubileumshelg 26-27 november med en massa extra aktiviteter för alla våra gäster.

Denna helg har vi bland annat kemiexperiment, traktorsimulator, lasershow, tävlingar med priser, och gratis ballonger till alla barn!

  • Kemiexperiment: gör en pH-fjäril. Med hjälp av kaffefilter och ofarliga kemikalier skapar du en vacker fjäril som du även får ta med dig hem. Vår personal är förstås med och handleder. Aktiviteten är öppen för alla från 4 år (4-8 år tillsammans med vuxen).
  • Prova på tidigare somrars succé: Traktorsimulator! Denna helg har vi åter i samarbete med Västra Götalandsregionens Naturbruksförvaltning en traktorsimulator på plats. Där kan du som gäst provköra simulatorn med riktiga reglage, omgiven av stora skärmar som ger en datorsimulerad, verklighetsnära upplevelse. En häftig aktivitet för både yngre och äldre. (Från 3 år, barn 3-7 år år kör med vuxen).
  • Vi bjuder alla på en häftig, färgsprakande upplevelse i form av en lasershow, som visas på Vetenskapsscenen kl.13:00.
  • Du kan delta i tävlingar och vinna priser.
  • Alla barn 0-15 år får en ballong att ta med hem.
  • Kanske blir det även andra överraskningar…?

(Programmet gäller med reservation för ändringar.) Under jubileumshelgen gäller ordinarie öppettider (10-16) och entrépriser. Barn under 12 år måste vara i vuxens sällskap.

Dalénium öppnade 19 maj 2001 för allmänheten, men invigningen dröjde ända till augusti 2001 då Kronprinsessan Victoria invigde verksamheten. (läs gärna mer under https://dalenium.com/historik/ .) Under mer än 20 år har vi alltså funnits, med målet att ta tillvara nyfikenhet, kreativitet och experimentlust för att väcka spänning, intresse och förståelse för naturvetenskap, teknik och matematik, och vi hoppas på många år till!

Välkommen till Dalénium på jubiléumshelgen 26-27 november!