0500–45 70 10 info@dalenium.com

Årets ForskarFredag går av stapeln 24 september, och Dalénium är liksom flera år tidigare lokal arrangör i Falköping och Stenstorp.

På Dalénium med start 10:30 och på Ållebergsgymnasiet med start 13:15 kan du träffa Per Backlund, professor på Högskolan i Skövde. Per har arbetat med forskning och utbildning om dataspel sedan 2005, och han ger en inblick i vad det innebär att vara forskare, samt berättar om några olika spelforskningsprojekt. Vad kan man lära sig av spel, och hur kan man mäta om någon gillar ett spel eller inte? Vi anordnar även ett digitalt möte med Chalmers-forskaren Julie Gold, med fokus på forskning inom material för att ersätta eller regenerera kroppsdelar, alltså ”biomaterial”.

Kl.12:00 slår vi även upp portarna på Dalénium och välkomnar alla som vill att besöka oss, helt kostnadsfritt! Alla experiment i utställningen har öppet som vanligt, och kl.15:00 visar vi en rykande och bubblande Gasshow.

Du ringer och föranmäler ditt besök på 0500-457010. OBS att besöket på Dalénium är gratis och öppet för alla, men att barn under 12 år får som vanligt endast besöka oss i vuxens sällskap. Välkommen!

ForskarFredag är Sveriges mest spridda vetenskapsfestival med aktiviteter över hela Sverige. ForskarFredag samordnas nationellt av föreningen Vetenskap & Allmänhet sedan 2006 och är en del av den europeiska vetenskapsfestivalen European Researchers’ Night.