0500–45 70 10 info@dalenium.com

Denna vecka öppnade vi sommarens Simulatorcenter, och vi har nu fyra olika simulatorer igång som alla våra gäster är välkomna att köra. På två av dessa kan man köra traktor, en genom en hinderbana och med den andra kan man lasta balar på en kärra. Det finns även två skogsmaskiner; en skotare som man ska lasta stockar på, och en skördare som används för att avverka skog. Simulatorerna är roliga och häftiga för både barn och vuxna, barn under 7 år måste dock ha en vuxen med som ansvarar för körningen.

Simulatorerna används resten av året på VGR:s naturbruksskolor Uddetorp, Sötåsen och Svenljunga, där de bland annat används i utbildningen av elever på naturbruksgymnasiets olika program. Det är genom ett samarbete med Naturbruksförvaltningen som vi fått möjlighet att ha simulatorerna hos oss, vilket vi är mycket glada för. De kommer att finnas här varje dag fram t o m 9 augusti.

I veckan var även Swedbanks Annica Klint här och överlämnade ett mycket välkommet bidrag från Sparbanksstiftelsen Alfa för att driva Simulatorcentret 2020. Nu hoppas vi att många hemestrande Skaraborgare och andra gäster hittar hit och vill prova sina färdigheter i traktorhinderbanan eller trädfällning! Vi ses väl?