0500–45 70 10 info@dalenium.com

Höstlovet närmar sig och vårt höstlovsprogram är fyllt med roliga aktiviteter för hela familjen! Programmet gäller vardagar v44, alltså måndag 26 – fredag 30e oktober.

  • Som vanligt så bjuder vi på en vetenskaplig lov-show på Vetenskapsscenen, och detta lov blir det den blöta och effektfulla vattenshowen. Vi visar vattnets olika egenskaper och försöker oss på att tillverka nytt vatten. Klarar sig publiken från att bli blöt…?
  • Virtual Reality-datorn är igång, och du kan ta på dig VR-glasögon och uppleva en helt annan värld i 3D. Här får du kliva in i den kände konstnären Salvador Dali’s drömvärld och möta hans figurer på nära håll. Du förflyttar dej runt bara med blicken, så inte ens handkontroller behövs.
  • Vi dukar också upp material och beskrivningar till att göra olika dansande, gapande och luriga pappersfigurer så här till höst och Halloween. Skapa ditt eget dansande skelett, en gullig katt, eller kanske en snirklig snigel?

OBS: I rådande Corona-läge så följer vi FHMs rekommendationer och antalet gäster begränsas för att undvika trängsel. För att så många som möjligt ska kunna besöka oss på ett säkert sätt under höstlovet så ser våra öppettider annorlunda ut v.44. Vi öppnar tidigare, dagen delas upp och du får välja mellan två besökstider: 9:30-12:30 eller 13:00-16:00 (däremellan stängt). Du förbokar ditt besök och under vilket önskat tidsintervall du vill vara här genom att ringa 0500-457010 dagtid, säkrast mellan 10-16. (Entrébiljetten gäller för 1 av de 2 valbara tiderna. Tidsintervallen gäller även årskortsinnehavare, som därför även rekommenderas att boka plats. Drop-in i mån av plats, men tidsintervallen gäller även då.) Tänk på att boka i tid för att säkert få den tid som önskas, och glöm inte att ringa och avboka om du får förhinder.

På lördagar och söndagar närmast före och efter höstlovet gäller ordinarie helgprogram. Då gäller ordinarie öppettider 10-16 och valfri ankomsttid, men vi rekommenderar att du även då förbokar ditt besök för att säkert få plats.

Välkommen till Höstlov på Dalénium!