0500–45 70 10 info@dalenium.com

Hösten är här och vecka 44 firar vi höstlov här på Dalénium med en massa extra höstlovsaktiviteter. Kom hit och var med!

På måndagen är det premiär för vår sprillans nya Kemishow, som sedan körs vardagar kl.13 under denna vecka. Vi hyllar det periodiska systemet som fyller 150 år just i år med denna effektfulla show om några av våra vanligaste grundämnen. Eld, rök och explosioner utlovas! Lör- och söndagar v.43 och 44 kör vi istället Iskall kolsyreshow kl.13.

Drömmer du om att färdas i rymden? Virtual Reality-datorn är igång hela dagen måndag-fredag, och här kan du sätta på dig VR-glasögonen och följa med Apollo 11 på resan till månen och tillbaka. Du vet väl att det i år är 50 år sedan som de första människorna landade på månen? Med VR-simuleringen känns det som på riktigt, och alla ljudklipp som hörs är orginal från 1965.

Du kan också testa dina kunskaper kring rymden och rymdresor i vårt Rymdquiz. Du hittar frågorna i vår utställning, och kan själv kontrollera dina svar och lära dig mer i receptionen.

Skaparsugen? På höstlovet kan du tillverka finfina marionettfigurer som passar till halloween. Varför inte ett dansande skelett eller en katt? Sätt dig ner vid vårt skapar-bord och släpp loss kreativiteten! Skapar-borden är igång även lördagar och söndagar v.43 och 44.

Vi har öppet kl.10-16 varje dag. Ruskigt välkommen!

 

Klicka på programmet för att se det i stort format!