0500–45 70 10 info@dalenium.com

Nu har höstterminen börjat, och vi har redan fått in många bokningar från skolgrupper som vill komma på besök med skoltema. Varje år förnyar vi skolprogrammet med några teman, och i år har vi två helt nya teman i Escape room-anda. Båda är teman där matte, logik och problemlösning är i fokus. Här kan saker man lärt sig komma till användning på nya sätt, och inte minst är samarbete en nyckelfaktor.

För åk 4-6 finns Escapebox Gustafs guldmedalj. Inledningsvis får man se hur Gustaf Dalén gömmer sin Nobelpris-medalj i en kista, och nu gäller det att få tag på den. Eleverna jobbar i grupper med att lösa olika uppdrag för att få fram koder till hänglåsen som ska passeras på väg mot slutlig lösning. Ett klurigt och roligt tema där alla bidrar till den gemensamma lösningen.

För åk 7 och uppåt har vi temat Space Escape. Eleverna befinner sig på rymdskeppet Apollo 13 på väg mot månen, men när en syretank exploderar blir målet att istället ta sig hem levande och tiden är knapp. I mindre grupper löser eleverna 6 olika uppdrag för att få fram koderna som tar dem hem, allt under tidspress och med få instruktioner. Ett spännande, utmanande och roligt tema som sätter befintliga mattekunskaper och samarbetsförmågan på prov.

Vårt skolprogram innehåller som vanligt en mängd teman inom olika ämnesområden för olika åldrar från förskolan upp till gymnasiet.. Programmet kan du se eller ladda ner på https://dalenium.com/skolprogrammet/ . Mer information om vår pedagogiska verksamhet, bokning och priser etc, hittar du via sidan https://dalenium.com/pedagoger/.

Välkommen till Dalénium med din klass!