0500–45 70 10 info@dalenium.com

Nu är nationella finalen av Hackathon 2024 avgjort och vi säger grattis till Nybyskolan i Ånäset, Västerbotten! Skaraborg representerades där av Prästgårdsskolan 5b i Götene. Totalt i årets upplaga av Hackathon har hela 2271 elever från 33 kommuner i Sverige deltagit.

De stolta eleverna och lärarna berättar att de blivit mycket bättre på samarbete och att diskutera, de har tränat på att skapa skisser och ritningar i skala, men också att bygga modeller i både kartong och slutligen i Minecraft. Något som varit knivigt verkar varit att prioritera mellan alla goda idéer och fina modeller, så det verkar krävts en hel del träning på kompromissande.

Vi på Dalénium tillsammans med Ung Företagsamhet, Skaraborg hoppas på att ännu fler klasser från ytterligare kommuner nappar på denna möjlighet till sina åk 5 nästa år. Håll utkik efter mer information under våren för att sedan haka på projektet. Kick-off och genomgång av aktuellt case sker sedan under hösten och för de som vill även en genomgång av Minecraft.  

Här kan du läsa mer om finalen och Hackathon i stort.

De skapade Sveriges främsta klimatneutrala samhälle – i Minecraft | Ung Företagsamhet (ungforetagsamhet.se)