0500–45 70 10 info@dalenium.com

Vår experimenthall förnyas ständigt och de senaste veckorna har flera nya experiment kommit på plats.

Reaktionsväggen: Nu kan du testa din reaktionssnabbhet på vår nya reaktionsvägg. Det har varit efterlängtat av många sedan vår gamla reaktionsvägg plockades bort förra året. Här ska du så snabbt du kan hitta och trycka på den av 60 olika knappar som lyser upp, och spelet håller koll på hur lång tid du behöver för att trycka på 20 i följd. Nuvarande personalrekord ligger på 10,8 sekunder. Kan du slå det?

Friktionsbanor: Här finns 5 banor med helt olika yta, och burkar med olika vikt och botten som du kan ställa på banorna för att utforska friktion. Vilken burk glider snabbast, och hur påverkas det av underlaget?

TriQuaStar: Vi gillar kluringar! Denna nyhet på vårt kluringbord består av 8 färgglada pusselbitar som rätt lagda kan bilda antingen en triangel, en kvadrat eller en stjärna. Gillar du också kluriga utmaningar så är detta något för dej att prova på. Och är sudoku din grej så har också vårt färgsudoku just uppgraderats med ännu en spelplan av lite högre svårighetsgrad (Medel).

Som vanligt byter vi även kontinuerligt ut spel på vårt Aktivitetsgolv och Sportvägg för att få variation. Senaste nyhet på Sportväggen heter Mitt i prick, och där prövas ditt bollsinne när du ska kasta prick på även rörliga mål. Mycket uppskattat av alla åldrar! På Aktivitetsgolvet kan du testa förmågan att uppskatta beräkningar i Mer eller mindre.

Alla experiment är igång på ordinarie öppettider. Varmt välkommen att besöka oss!