0500–45 70 10 info@dalenium.com

Dalénium har öppet som vanligt!

Vi har fått frågor om öppethållande med tanke på det nya Corona-virusets framfart. I nuläget har vi öppet som vanligt både för allmänhet och skolor samt barnkalas.

Vi följer noggrant myndigheternas rekommendationer och uppdateringar angående det nya Coronaviruset, och har löpande kontakt med svenska Science Center-organisationen kring hur detta hanteras runt om i Sverige.

Från och med söndag 29 mars råder förbud mot sammankomster mer mer än 50 personer, vilket ger ett maxantal för hur många vi får släppa in. Vill du vara säker på att få plats innan du ger dig av hit, så kan du förboka platser genom att ringa oss på 0500-457010 mellan kl 10-16. Drop-in i mån av plats.

För att du ska känna dig trygg har vi infört förstärkt städning och rengör dagligen områden som är extra utsatta och ofta i kontakt med händer (handtag, rattar, pekskärmar etc). Det finns tydliga handtvättanvisningar på toaletterna och handsprit finns att tillgå vid kassan.

Känner du dig inte helt frisk avråder vi dig från att beträda lokalerna. I övrigt gäller som vanligt för att minska risken att sprida smitta och att bli smittad:
– Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten. – Undvik att röra vid din näsa, mun och ögon. -Hosta och nys i en näsduk eller i armvecket.

Vi uppmanar till social distansering även vid ditt besök hos oss, -vi har en stor mängd experiment att välja på i våra lokaler, så man kan utan problem utforska och uppleva utan att behöva ha närkontakt med andra besökare.

Skulle myndigheternas rekommendationer ändras så kommer vi givetvis att följa dessa.

Vi välkomnar och ser fram emot att möta alla våra gäster!