0500–45 70 10 info@dalenium.com

Nu är vi inne i september och vi kan se tillbaka och summera en fantastisk sommar på Dalénium, -vi har aldrig tidigare haft såpass många besökare totalt under sommarmånaderna! Verkligen roligt att möta så många glada besökare tycker vi, och det sporrar oss att utvecklas och bli ännu bättre.

Utvärderingsenkäterna visar att besökarna varit mycket nöjda med våra experiment, aktiviteter och shower. Under hela sommarlovet bjöd vi på gas-show eller laser-show vilket var mycket uppskattat. Experiment som år från år av besökarna lyfts fram som roligast är bland annat vår populära laserbana, Mindball och bland de yngre vattenexperiment, men i sommar har dessa överträffats i popularitet av två gästspelande aktiviteter: Virtual reality-spel samt, framför allt, Simulatorcenter.

Under sommarlovet hade vi förmånen att i samarbete med VGR:s naturbruksskolor skapa ett simulatorcenter på Dalénium med 4 stycken simulatorer som kördes som olika traktorer- och skogsbruksmaskiner. Sits och reglage var liknande de i de riktiga maskinerna, och som förare omgärdas man av stora bildskärmar som verklighetstroget visar miljön utanför maskinfönstret.  Detta var en rolig och häftig aktivitet som passade olika åldrar, och var enormt uppskattat. Vi hoppas givetvis på att få möjlighet att upprepa detta samarbete någon gång framöver.

Vi hade också VR-spel varje dag, där man kunde fånga bollar i rymden eller dyka ner bland havets korallrev. VR är en aktivitet som återkommer emellanåt, och förhoppningsvis kommer snart tillbaka i framtida lovprogram.

Tack alla som besökt oss, och hoppas på snart återseende!