0500–45 70 10 info@dalenium.com

Nu finns Daléniums skolprogram för läsåret 2020/21 framme, och vi tar redan emot bokningar.

Som vanligt finns det ett stort utbud av teman att välja på för klasser och grupper från skolan eller förskolan som vill boka ett besök på Dalénium under ledning av våra pedagoger. Man kan även såsom tidigare boka mobila program då vi kommer ut till er skola, och de som vill stanna lite längre på Dalénium kan boka ett skolresepaket.

Kommande år har vi temanyheter inom kemi och optik, samt det nya tvåspråkiga temat Science in English. En annan nyhet är att man kan boka våra rymdteman med planetarievisning även höstveckan v36. Vi har också sänkt priset för våra mobila program kraftigt, om man bokar oss för en heldag med flera grupper men ett och samma tema.

Ny teman i korthet:

  • Ljusets fantastiska egenskaper (ÅK 5-6): om ljusets utbredning från olika ljuskällor, vad ljus är och hur ögat uppfattar det.
  • Arbeta som en riktig kemist (ÅK 5-7): om grunderna inom kemi, olika kemiska begrepp samt att labba på ett säkert sätt.
  • Science in English (ÅK 4 och uppåt): ett tema över ämnesgränserna, där frågor och myter inom teknik/naturvetenskap diskuteras på engelska och svenska med en anpassad språknivå.
  • Fokus på elektromagnetisk strålning (ÅK 7 och uppåt): om ljusets utbredning och reflektion, ljus av olika våglängder samt hur vi uppfattar färger.

Fullständigt skolprogram för läsåret 2020/21 kan du se, ladda ner eller skriva ut via denna länk. (Utskriften gör sig bäst i A3.) Du kan även läsa mer om skolbesök på denna sida. Ring sedan oss för bokning eller mer information, på 0500-457010.

Vi ses läsåret 2020/21!