0500–45 70 10 info@dalenium.com

Sommarlovet närmar sig alltmer, och på Dalénium förbereder vi oss för våra sommar-gäster. Redan 1 juni slår vi upp portarna för sommarsäsongen, vilket innebär öppet varje dag, hela juni, juli, och augusti (förutom midsommarafton och midsommardagen då vi har stängt).

För tredje sommaren i rad har vi i samarbete med Västra Götalandsregionens Naturbruksförvaltning möjlighet att i öppna ett Simulatorcenter. Där kan du som gäst få köra simulatorer av traktor eller skogsmaskin med riktiga reglage, omgiven av stora skärmar, som ger en datorsimulerad, verklighetsnära upplevelse. En häftig aktivitet för både yngre och äldre! (Barn 3-7 år år kör i vuxens sällskap). Det finns både lite lättare och svårare övningar, och du får förstås hjälp igång av Daléniums personal. Simulatorerna har premiär efter midsommar och finns på plats 28 juni till 15 augusti.

14 juni går vi igång med sommarens show, som i år är Lasershow. En strålande häftig ljus- och ljudupplevelse för alla! Showen visas dagligen fram till och med 22 augusti. Pga begränsning i avstånd och antal publik så körs showen vid två tillfällen dagligen: kl.11:30 samt kl.14:30.

VR-datorn kommer att vara igång under sommaren, mellan 14 juni och 22 augusti. Du tar på dig VR-glasögonen, kliver in i en simulerad virtual reality-värld och upplever den nästan som på riktigt! Vågar du stå kvar när dinosaurien kommer?

I experimenthallen finns som vanligt massor av kul experiment och aktiviteter att utforska och uppleva! Vi har under året fått in flera nya experiment, såsom Serieminne, Ljudmemory och 3D-bilder. Vid årsskiftet invigdes Aktivitetsgolvet, där du använder fötterna för att spela olika spel som projiceras i storformat på golvet. I sommar kommer du där att kunna spela olika kluriga och utmanande spel och även fotboll!

Våra öppettider är kl.10:00 -16:00 dagligen under hela sommarsäsongen. Beroende på pandemiutvecklingen så kan tider och program eventuellt komma att justeras, så ha koll på hemsidan eller ring och fråga. Vi tar in ett begränsat antal gäster samtidigt, så du bör ringa och förboka platser. Du ringer 0500-457010 (säkrast 8-16 veckodagar, 10-16 helger) för att säkra ditt besök, drop-in endast i mån av plats. Ett tips är att besöka oss i juni månad eller en semesterdag med soligt och varmt väder, då vi normalt har som minst gäster.

OBS all information gäller med reservation för ändringar som kan komma med anledning av pandemin.

Välkommen till en kul sommar på Dalénium!