0500–45 70 10 info@dalenium.com

Välkommen till Dalénium i sommar! Här kan du läsa om vad som händer hos oss. Vi har öppet juni, juli och augusti kl.10-16, varje dag utom midsommarafton och midsommardagen då vi har stängt (obs söndag 21 juni har vi öppet). Årets sommarlovsprogram innehåller både show, virtual reality och simulatorer!

Sommarens show är en en helt ny: Strålande ljusshow. Showen är en effektfullt ljus- och ljudupplevelse som handlar om olika sorters ljus och hur vi uppfattar det. Den innehåller givetvis bland annat en fin och häftig lasershow. Strålande ljusshow kan du se dagligen kl.13:00 mellan 15 juni och 23 augusti, plus även helgen 29-30 augusti.

Vår Virtual Reality-dator är igång hela dagen, och denna sommar kan du komma riktigt nära fiskar, växter och vattenvarelser i ett korallrev! Du tar på dig VR-glasögon, och sedan kan du titta runt och gå omkring på havsbottnen, -en riktigt verklighetsnära upplevelse i 3D. VR har vi igång hela dagen under perioden 15 juni och 23 augusti.

En annan verklighetsnära upplevelse får du i våra simulatorer, -en succé från förra sommaren som vi även då hade till låns från VGR:s naturbruksskolor. Du sitter bekvämt med stora skärmar runt om och verklighetstrogna maskinreglage, och du kan välja mellan att köra traktor med eller utan ballastare, skotare (skogsmaskin som lastar och transporterar stockar), eller skördare (skogsmaskin som avverkar träd). För att köra simulator ska du vara minst 7 år eller ha en vuxen med dej hela tiden. Simulatorerna är igång hela dagen mellan 22 juni och 9 augusti.

OBS: På grund av nuvarande restriktioner från folkhälsomyndigheten tar vi in ett begränsat antal gäster. Säkrast är därför att under denna sommar förboka platser innan du åker till oss. Du bokar genom att ringa oss (tel 0500-457010) dagtid mellan kl.10-16. Drop-in har vi i mån av plats.

Det kan vara bra att veta att vi har förstärkt daglig städning/rengöring. Vi har många experiment, så det finns goda möjligheter att hålla avstånd under besöket här. Känner du dig inte helt kry så uppmanar vi dig att stanna hemma.

Hjärtligt välkommen till en kul sommar på Dalénium!!