0500–45 70 10 info@dalenium.com

Vi är jätteglada över att ha blivit beviljade en bidrag från Sparbanksstiftelsen Alfa till vårt sommaröppna Simulatorcenter!

I samarbete med VGR:s naturbruksskolor har vi i sommar fått möjlighet att bygga upp ett center med 4st simulatorer som kan bestyckas och köras som en mängd olika typer av lantbruks- och skogsbruksmaskiner. Sits och reglage är liknande de i de riktiga maskinerna, och som förare omgärdas man av stora skärmar som verklighetstroget visar miljön utanför maskinfönstret. I grundutförande körs simulatorerna som följande maskiner: traktor på hinderbana, traktor som lastar rundbalar på vagn, skogsmaskin (skotare) som flyttar och lastar stockar, samt skogsmaskin (skördare) som fäller och kvistar av träd. Rekommenderad ålder är från 6-7 år för den enklaste övningen (traktor), men mindre barn kan sitta med i vuxens knä. Detta är en riktigt rolig och häftig aktivitet som passar både barn, tonåringar och vuxna!

Simulatorerna används under skolåret för utbildning av elever på naturbruksskolorna, men lånas ut till Dalénium över sommarlovet. Bidraget från sparbanksstiftelsen används för att delfinansiera anställning av 2st sommarjobbande ungdomar som sköter simulatorcentret och hjälper besökarna.

Varje dag i sommar fram till den 11 augusti har vi simulatorcentret igång. Missa inte detta tillfälle!