0500–45 70 10 info@dalenium.com

Snö eller ej, sportlov blir det oavsett, och varför inte passa på att besöka Dalénium? Vi har öppet varje dag hela vecka 7 och vecka 8, med en massa roliga extra-aktiviteter!

Varje dag på lovet kan du se någon av våra vetenskapliga shower. På vardagarna visar vi en helt ny Fysikshow, där du kan uppleva experiment som tycks trotsa fysikens lagar. Showen passar hela familjen, -förbered dig på att bli både road och överraskad! Lördagar och söndagar vecka 7 och 8 kan du istället uppleva en häftig musik- och ljusupplevelse då vi kör lasershow. Showerna visas alltid kl.13:00.

För dig som gillar skapande och pyssel så har vi förberett skaparbord med material och mallar. Du kan göra egna bildsnurror där två bilder förvandlas till en genom optisk illusion. Du kan även vika origamifigurer, och här finns många olika mallar att välja på. Kanske vill du prova att göra en kanin, en tulpan eller kanske en liten ask? Möjligheterna är många!

Är du teknikintresserad så har vi VR-datorn igång hela lovet så att du kan få uppleva virtual reality, virtuell verklighet. Ta på dig VR-glasögon och följ med raketen Apollo11 på den allra första resan till månen och tillbaka igen. Du är en av de tre astronauterna på resan och får en mycket realistisk upplevelse av både resan genom rymden och vistelsen på månens yta.

På Dalénium finns det aktiviteter som passar alla åldrar. Välkommen hit!