0500–45 70 10 info@dalenium.com

Vi välkomnar John Downey som ny medarbetare på Dalénium! John har gedigen erfarenhet som pedagog inom Science Center-världen, och kommer närmast från Balthazar i Skövde.

Efter studier i konsthistoria och med en med masterexamen i engelska-undervisning i bagaget startade John sin yrkeskarriär i Italien 1979. Under de följande 10 åren undervisade han i engelska i flera olika länder, bland annat Lettland och Libyen, innan han landade i Sverige och Södertälje. Efter några år i Södermanland förde arbetet honom till Skövde, där han fortsatte undervisning inom engelska och kommunikation för företag och näringsliv. År 2000 startade Skövde kommun upp English house där John stöttade såväl elever som lärare med engelska-utveckling, något som 2008 integrerades med Balthazar. Sedan dess har John jobbat i Science Center-verksamheten, både med skolprogram och som utställningspedagog.

”Jag har ju bytt arbete, miljö eller inriktning vart tionde år, så jag kände att det nu var dags att göra något annat, att söka nya utmaningar”, berättar John. ”Samtidigt älskar jag utbildning och den personliga kontakten med besökare, och jag älskar science centers!” Nu fortsätter John sin gärning på Dalénium Science Center, och du kommer att kunna möta honom både under skolprogram och som besökare. Självklart kommer han också ha ett finger med i spelet i framtida vetenskapliga shower.

John har sin bostad i Skövde och tillbringar gärna fritiden på promenad i skogen eller fyndar på någon loppis. Och så är ett stort intresse trolleri men, som John säger, magi är ju också egentligen bara ”science”…