0500–45 70 10 info@dalenium.com

Känner du någon som intresserad av rymden, astronomi och planeter? Då ska ni spana in vårt SpaceCamp! Det är ett förmiddagsläger för barn i årskurs 4-6 som tycker att astronomi, naturvetenskap och teknik är kul och spännande. SpaceCamp genomfördes även förra sommaren, och blev mycket uppskattat. Aktiviteten äger rum på Dalénium i Stenstorp, och är i samarbete med Astrosweden.

Under tre dagar kommer vi att prata om stjärnor och planeter och göra en massa roliga aktiviteter ihop! Några höjdpunkter:

  • Följ med in i vårt planetarium och titta på och prata om stjärnhimlen
  • Ta på dig VR-glasögon och ”åk med” Apollo 11 på en verklighetstrogen färd till månen
  • Bygg en egen liten rymdstation av återvinningsmaterial
  • Lös ett rymduppdrag med hjälp av programmering
  • Träffa astropedagog/ astrokemist Gunnar Sporrong från Astrosweden som svarar på alla möjliga frågor om rymden.

SpaceCamp kommer att vara på Dalénium science center på Rådhusgatan 4 i Stenstorp, den 14-16 juni. Tider: måndag kl 9-12, tisdag kl 9-13:30 och onsdag kl 9-12. SpaceCamp leds av Daléniums utbildade pedagoger, och är alltså utan föräldrar på plats.
Att vara med kostar 300 kr för SpaceCamp, 3 dagar med alla aktiviteter. Betalning görs med kort eller kontant på plats första dagen.

För frågor och anmälan, ring oss på 0500-45 70 10, eller maila john.downey@dalenium.com. Efter anmälan får du även ett välkomstbrev med lite mer information.
Det finns ett begränsat antal platser så anmäl idag! Sista anmälningsdag är 4 juni.

Corona då? Vi är hoppfulla och arbetar för att kunna genomföra SpaceCamp, -anmäl dig nu så får du information om det skulle bli ändringar. Vi följer löpande myndigheternas rekommendationer och har skärpta rutiner kring städning med mera, -du kan läsa mer om detta under https://dalenium.com/covid19-information/.

Hoppas att vi ses på SpaceCamp i sommar!