0500–45 70 10 info@dalenium.com

Känner du någon som intresserad av rymden, astronomi och planeter? Då ska ni spana in vårt SpaceCamp! Det är ett dagläger för barn och ungdomar från 9 år och uppåt som tycker att astronomi, naturvetenskap och teknik är kul och spännande. SpaceCamp äger rum på Dalénium i Stenstorp, och är i samarbete med Astrosweden.

Under tre dagar kommer vi att prata om stjärnor och planeter och göra en massa roliga aktiviteter ihop! Några höjdpunkter:

  • Följ med in i vårt planetarium och titta på och prata om stjärnhimlen
  • Ta på dig VR-glasögon och ”åk med” Apollo 11 på en verklighetstrogen färd till månen
  • Bygg en egen liten rymdstation av återvinningsmaterial
  • Lös ett rymduppdrag med hjälp av programmering
  • Träffa astropedagog/ astrokemist Gunnar Sporrong från Astrosweden som svarar på alla möjliga frågor om rymden

SpaceCamp kommer att vara på Dalénium science center på Rådhusgatan 4 i Stenstorp, den 15-17 juni. Vi håller på kl 9-12, med undantag för tisdagen då vi håller på 9-13:30. SpaceCamp leds av Daléniums utbildade pedagoger, och är alltså utan föräldrar på plats.
Att vara med kostar 300 kr för endast SpaceCamp, 3 dagar med alla aktiviteter. Du kan också betala 400 kr för SpaceCamp och då få med Sommarkortet. Kortet är personligt och ger obegränsade besök på Dalénium varje dag mellan 22 juni – 16 augusti 2020. (OBS att barn under 12 år då måste vara i vuxens sällskap.) Betalning görs på plats första dagen.

För frågor och anmälan, ring oss på 0500-45 70 10, eller maila mari.nurkkala@dalenium.com. Efter anmälan får du även ett välkomstbrev med lite mer information.
Det finns ett begränsat antal platser så anmäl idag! Sista anmälningsdag är 11 juni.

Corona då? Vi är hoppfulla och arbetar för att kunna genomföra SpaceCamp, -anmäl dig nu så får du information om det skulle bli ändringar. Vi följer löpande myndigheternas rekommendationer och vi har infört förstärkt städning av inredning och utrustning i lokalerna.

Hoppas att vi ses på SpaceCamp i sommar!

PS: vill du hjälpa till att sprida informationen så finns en SpaceCamp-inbjudan här (klicka på länken): Spacecamp inbjudan