0500–45 70 10 info@dalenium.com

Dalénium – Science Center vill genom pedagogiska teman och experiment stimulera och utveckla ett intresse för teknik, naturvetenskap och matematik hos främst barn och ungdomar. Verksamheten skall sprida kunskap och vara en upplevelse samt skapa ett lustfyllt lärande och en bildning för alla, där upptäckarglädje och kreativitet står i centrum.

Dalénium söker pedagog

Vi söker en ansvarfull person som är flexibel, kreativ och utåtriktad. Krav är att du har högskoleutbildning inom pedagogik för skolans lägre åldrar samt goda ämneskunskaper inom teknik, naturvetenskap och matematik. Några års erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar i åldern 4-12 år är meriterande.

Här får du jobba med pedagogiken inom matematik, no och teknik och till skillnad från skolan följer vi inte eleverna i undervisningen utan det kommer hela tiden nya grupper som ska intresseras för ämnesområdena. Dina uppgifter är varierande och huvuduppdraget är att tillsammans i gruppen av pedagoger utveckla verksamheten bland annat genom att ta fram program eller projekt inom det naturvetenskapliga och tekniska området samt genomföra dessa. Du ska förutom att ta hand om grupper även hålla shower, visningar och andra aktiviteter inom verksamheten. Du ska visa, förklara och intressera besökarna för ämnet och få dem att vilja lära mer.

Viss händighet krävs då pedagogerna själva bygger upp nya teman med tillhörande experiment samt att visst underhåll av dessa ingår. Under skollov och helger ingår du i gruppen som planerar och genomför shower, visningar och andra aktiviteter för allmänheten. Du ska ha en förmåga att jobba med detaljerna men även se helheten i verksamheten.

Tjänsten är tillsvidare, heltid (deltid kan diskuteras). Semestertjänst med fem veckors semester.

För mer information om verksamheten se www.dalenium.com

Ansökan endast via mail med personligt brev och CV till: info@dalenium.com senast 22 december 2023. Skriv ”ansökan” i rubriken. Urval och intervjuer görs löpande och tjänsten kan därför komma tillsättas tidigare än sista ansökningsdag. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Eventuella frågor till verksamhetschef Annica Hansson Wallden eller ansvarig pedagog Mattias Lundell på tel nr 0500-45 70 10.

dalenium_logo08RGB