0500–45 70 10 info@dalenium.com

På sajten barnsemester.se sker en omröstning varje år om besökarnas favoritaktiviteter och resmål. I kategorin bästa Science Center fanns 14 nominerade bidrag. Dalénium – SC har tidigare vunnit kategorin tre år; 2014, 2015 och 2016. Förra året fick man en hedrande silvermedalj men är nu alltså återigen vinnare i kategorin bästa Science Center i Sverige!

– Verkligen roligt att få en bekräftelse på att våra besökare gillar Dalénium – SC och tycker om det vi gör. Vi är både stolta och glada över att vårt arbete med den ständiga utvecklingen av verksamheten ger resultat och att besökarna är nöjda. Den här utmärkelsen ger oss extra stimulans att fortsätta med de satsningar vi gör. Vi har många spännande projekt på gång under 2018.Vi har högt ställda krav på oss och förnyelse är lika viktig i vårt arbete med skolklasser som att hela tiden förbättra utställningen med nya spännande experiment. Även våra vetenskapliga shower förändras och förnyas, under året kommer ytterligare en ny spännande och lärorik show.

Dalénium – SC ingår i en branschorganisation – Svenska Science Centers där det idag är 19 medlemmar från norr till söder. Årligen besöker över 2 miljoner människor dessa Science Center runt om i landet. Av dessa besökare är omkring 300 000 elever i pedagogiska program och 30 000 pedagoger fortbildar sig på våra Science Center.